maandag 12 oktober 2009

Weekend 3: 10 tot 12 oktober 2009 - Nonnen op de dansvloer!

Dank aan de oogst en alle goede dingen van dit weekend. Happy Thanksgiving!

ZATERDAG: Taco Martinez
It's a hard work life... for us... TO! En dat wilden we vandaag nog maar eens bewijzen. Tijd om ons territorium hier opnieuw wat af te bakenen! Stefanie en haar tafel in de slaapkamer, Nelly & Stéphanie op de keukentafel, Inneke en haar tafel op de kamer van Leen, Nele op haar kamer, Leen aan de bureau. Werkverslagen, thesissen, interviews... waren blij weer wat aandacht te krijgen.
In de late namiddag hadden we een date! Onze gastvrouw was Miss Martinez. De voor ons bekend als - van El Salvador oorspronkelijke - educatief assistente waarmee Stéphanie samenwerkt op stage had ons uitgenodigd voor zelfgemaakte taco's! En dit productieproces konden we dan ook live meemaken! Het product smaakte! Onze Belgische chocolade in ruil kon het net evenaren!
Maar de avond had nog meer goeds in petto!
Schouwspel 1 werd vertolkt door Isaak, de 4-jarige kleuter van Yvonne & Jessy Martinez. Deze jongeman wist ons te bekoren met wel 5 verschillende sportoutfits (inclusief accesoires) op 1 avond! Basketbal, golf, hockey, soccer, baseball, American Football... passeerden de revue. Met als gevolg dat het kind in ons naar boven kwam! De één wat meer op de voorgrond dan de ander, en zonder over de nodige outfits te beschikken scoorden, we doelpunten, of worstelden we Isaak op de vloermat.
Schouwspel 2 speelde zich af op verplaatsing. Het decor was zowat te vergelijken met een kruising van de Gentse Overpoort en de Culture Club. We arriveerden rond 22u30 als één van de eersten in 'De Barrakuda'. Dé vernieuwde dansclub van St. Catharines, en een niet zo bekend terrein voor Miss Martinez en haar man. De show werd opgevoerd door plaatselijke mannelijke en vrouwelijke jongbloeden, gekleed (of eerder ont-kleed) in uitnodigende en schaarse kledingsstukken. Allen omlijnt door wat moderne hitjes in een gemixt kleedje. Wij observeerden vooral, participeerden wanneer we enigzins onze schaamte konden overwinnen, maar genoten vooral van goedkope lekkere cocktails.

ZONDAG: Voor de wetenschap...
Hoe laat de avond ook gisteren geweest was, vroeg zou de ochtend starten. Om 9u verwachtte Jennifer ons één voor één in de lobby van het hotel. Bandrecorder was voorzien (zelfs dubbel).
Deze dame kwam ons interviewen ivm een studie die loopt op Brock University, binnen het kader van het project waaraan we deelnemen.
Eén voor één passeerden we de revue, en konden we ons Engels ei kwijt over hoe alles loopt op stage, en vooral hoe daarbuiten...
Zondag was voor de rest... zondag... dus WERK- en COMMUNICATIEDAG! Mét succes!

MAANDAG: Thanks to give us Toronto
Opnieuw een véél te vroege ochtend, maar vol wensen en verwachtingen. Per bus probeerden we tevergeefs met 6 en hond naar St. Catharines Busstation te geraken. Was het niet dat 'feestdag' hier nogal strikt wordt genomen en er zo goed als niemand in het straatbeeld aanwezig was, dus ook geen langwerpig vehicle op 6 wielen. Dan maar in sneltempo een taxi!
In het busstation stond ons (of eerder de busschauffeur) een volgend probleem te verwerken: Krijg de rolstoellift werkende. Zonder succes, maar met een moedige Leen aan boord, konden we dan toch vertrekken naar dé grootste stad van Canada: Toronto!
Omdat ons doel voor vandaag 'shoppen' geen hele dag kon innemen (want haatgevoelens tegenover shoppen ontwikkelen moet absoluut vermeden worden) deden we 's morgens een onbezonnen wandeling in het erg rustige Toronto. Als aanvulling op ons vorig bezoek aan Toronto zagen we the House of Parliaments en de universiteit van Toronto. Voor Yankee waren vooral de eekhoorns interessant. Aiai, je moet werken, Yankee!
Na de middag doken we onder in het Eaton Centre. Het Wijnegem Shoppingcentrum van Toronto-land. Wel 3 verdiepen etalages en winkels om ons op uit te leven. De buit? Veel (W)ondergoed én héél veel souvenirs. Ook al vormt elk gekocht kledingsstukje vandaag ook al een souvenirtje op zich.
De dag werd afgesloten met een dineetje met thaïse stokjes en kaarslicht: Spring Rolls.
In koud weer trokken we terug naar 'huis'. Als het zo voor't gaat insinueren wij hier nog de eerste sneeuw mee te maken...

Geen opmerkingen:

Een reactie posten