maandag 26 oktober 2009

Werkweek 5: 19 tot 21 oktober 2009 - Exchange!

Een week niet zoals die anderen...

MAANDAG: zenuwpezen...
Opwarmen en ontspannen kon nog in onze gewone stage-setting. Afkoelen en opspannen dan weer 's middags in de bus naar Brock University.
Om 14u werden we er verwacht voor een panelgesprek. Als promo-dames dienden we er reclame te maken aan Canadese studenten om in te springen in het project 'Advocacy & leadership'. Al mag het hele gebeuren zeker niet tot dat geminimaliseerd worden.
Een meetingruimte op het 6de verdiep (met uitzicht op de gigantische parking) was ingericht voor de presentatie van Tiffany & Sheila, James & Jessica, en The Canadian Five & Leen. Ons publiek bestond uit een handvol professors van de faculteit 'onderwijs', een 15-tal studenten van Tiffany, en... de ouders van James :). James & Jessica zijn de Brock-studenten die in de lente van dit jaar naar Bedford (England) trokken, binnen hetzelfde project.
Tiffany & Sheila startte met een korte voorstelling van het project waarna James & Jessica elk individueel volgenden met een verslag over hun ervaringen en belevenissen. Daarna was het onze beurt om voor een zaaltje vol, zo prachtig mogelijk Engels uit te spreken, het liefst nog uit het hoofd.
Maar Tiffany & Sheila zagen en zeiden dat het zeer goed was...
Waarop Tim Hortons het mocht bekopen met een verwerkings-bezoekje van ons zestal, James & Jessica. Bij koffie, soep en thee gezellig ervaringen uitwisselen!

DINSDAG: Meer Collega's at Collegiate!
Vandaag stapten/rolden maar liefst 6 enthousiastelingen het collegiate binnen via de statige zuilengevel. Een snuisterdagje voor Leen, Nele, Nelly & Stéphanie in de middelbare klas!
Collega's Inneke en Stefanie hadden héél georganiseerd en gestructureerd een schema'tje opgesteld waar en wanneer we - in groepjes van 2 - de lessen konden meevolgen.
Vooral het peertutorsysteem deed ogen openen en de blik verruimen. Afwisselend werden 'afzonderlijke special needs'-klassen en inclusieve klassen gevolgd door de 'Over the hedge'-bezoekers. Een greep uit het gamma: Horticulture, Chemistry, Cooking, Danseclass,... We leerden zelf bij!

WOENSDAG: St. Anthony's clan
Rollen wisselen. Vandaag droegen 4 Belgen de badge 'Visitor' in St. Anthony's elementary school. Stefanie en Inneke op bezoek!
Doorheen de hele dag konden ze indrukken opdoen van de kinderen die Nele, Nelly en Stéphanie hier ondersteunen. Al blijven ze nog meest verwonderd over de vele discipline en respect van de leerlingen, en hun vertederde omgang met klasgenootjes.
Beide kanten van de haag waren bijzonder inspirerend!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten