zondag 20 september 2009

13 September 2009 - Vreemdelingen in mijn kerk!

Victorieeeee! Clijsters won de US Open! Wij startten onze dag met een exclusief, speciaal, uitzonderlijk kijkje op het internet. Met heuglijk nieuws dus.
Inmiddels hebben we onze volledige reis uitgetekend. Vanmorgen konden we dus onze treinplaatsen gaan reserveren. Echter... te vroeg victorie gekraaid. Nele vergat haar Corridor Pass in de jeugdhostel en diende dus de hele weg van het station terug te keren. De tijd werd echter zedig en vroom ingevuld: Nelly, Stefanie, Stephanie en Inneke stapten de Cathedrale Marie Reine binnen en volgden er de zondagochtendmis. Dit ritueel werd afgesloten met een vriendelijke persoonlijke handdruk van de eigenste, in persoon zelve kardinaal van Montreal! Goeie vakantie Meneer de Kardinaal! Chapeau dat u de vreemde eenden in uw kerk er wist uit te halen! Het kerkelijk jaar loopt hier immers ten einde en meneer de kardinaal gaat op vakantie, vermoedelijk naar... Rome!
Daarna begonnen we terug aan onze klim naar het Parc Royal. Elke zondag vindt hier de 'tamtam' plaatst. De jeugd van Montréal komt hier samen om te trommelen, te dansen en eenvoudigweg te genieten van de zomer. Ook wij kunnen ons vanaf nu bij deze jeugd rekenen. Wat had je anders gedacht?! Het geheel had veel weg van een ritmisch Woodstockfestival.
Van bovenaan naar helemaal onderaan nu. De volledige binnenstad van Montreal is immers ondertunneld met metro's maar ook vooral: etalages en bijhorende kassa's. Nelly waagde er zich aan een nieuwe blauwe sjakosh. Voortaan op de foto's te spotten.
Op de begane grond werd het trio Stefanie, Nele en Inneke getroffen door het fenomeen 'Seks in het kleinste kamertje' en de wachttijd die daarbij hoort. Terwijl Nelly en Stephanie het zonodig bijzonder leuk en verrassend vonden zich te verstoppen tussen het standbeeld van 'The illuminated crowd'. Echt verlicht voelden we ons echter niet, want na verloop van tijd moesten we zelf naar het toilet.
Bij diezelfde Stéphanie lijken wij nu het fenomeen 'Magnetische enkels' vast te stellen. Deze twee stukjes van ledematen trekken elkaar precies bijzonder hard aan, met wondjes tot bloedens toe tot gevolg.
's Avonds haalde Nele een enorme triomf binnen: dubbele Yahtzeeeeee! Wie doet haar na?! Shittt waauww!
Eenmaal strijk in onze slaapzak werd onze nachtrust met 5 minuten bedreigt door Stefanie... met de vraag hoe hoog de beurs staat. Tjah. Tot morgen.

1 opmerking:

  1. Nnnnnnnnneeeeeeeelllltje (Nele Vermeersch )

    leuk om al jullie blog berichtjes te lezen .
    hier is het (te) rustig :
    mama en papa op reis
    klaas naar oranje (en weer veel te laat thuis )
    margo in een diepe slaap
    MAAR:
    radio op stubru
    Joke aan het KUISEN : hokjes + aquarium
    opkuisen voor Martine
    flyeren voor de fuif

    Neeltje nog veel plezier !
    Klaas en Joke sturen jou nog wel eens een berichtje
    Groetjes van (eenzame) Joke

    BeantwoordenVerwijderen