zondag 20 september 2009

14 September - Legendary Ottawa

Vandaag begon vroeg, heel vroeg… wekker om 05:30. Via Rail verwachtte ons om 06:40. En of dat dit iets met de mens doet. Inneke zou er zowat uit moeten gezien hebben als terroriste, dat besluiten we uit de opmerking van de treinbegeleider ‘Do you hide something?’. Misschien wel even de setting schetsen… Bij dit zomerse weer zat Inneke ingeduffeld in de bijzonder zachte trui. Voor de conducteur moest het nog niet te snel winter worden…
Diezelfde conducteurs beschikken hier trouwens allemaal over datzelfde oversized eigenschap. Zijn het niet extra large benen, dan is het in de breedte.Om 8u30 dan eindelijk in dé hoofdstad van Canada, OTTAWA. O-ta-wablief?! Geen Brussel met hoge gebouwen, maar een schattig jong stadje met een hoge berg. Een ‘Parliament Hill’. Voor ons vijftal zeer uitdagend… en toch een beetje herkenbaar. Van de drie gebouwen, had de middelste bijzonder veel trekken van de Big Ben Tower in Londen (Hier de ‘peace tower’ genaamd), de rechtse zowat iets bijzonder brits, gotisch…Wat ons het meeste bijbleef was ons gratis bezoek aan het ‘Centre Block’ die de thuishaven vormt voor het Canadese parlement. Na de nodige veiligheidscontrole vervoegden we ons bij het publiek in de ‘House of Commons’, de ‘kamer’ zoals wij die kennen. Deze hadden vandaag net hun eerste zitdag, dus na een kardinaal gisteren kon vandaag de ‘prime minister’ toegevoegd worden… yeah! Dit bezoek kwam ook de carrière als hostess van Stéphanie ten goede. Zij hield vol overgave, vrijwillig en geheel geamuseerd tijdens de rondleiding de vlag met daarop een foto van de Kamer en de Senaat vast.
’s Middags trok Ottawa ons elk op een andere manier aan. Nele had zin in cultuur en ging op zoek naar het museum van Schone Kunsten. Als puntje bij paaltje kwam waren er weinig schone kunsten (museum bijna gesloten), MAAR wel een schoon telefoongesprek met het thuisfront! Bij de andere vier overheerste vooral de dorst en de zoektocht naar Victoriaanse huizen langs het kanaal. Dat laatste zonder resultaat. Helemaal into Canada en hun nationaal symbool ‘the Maple’ haalde Inneke en Nelly hun creativiteit boven, en creëerden met resultaat een maple-outfit. De reacties van tegenliggers bleken alvast positiever dan we zelf waren over onze eerste modelijn.
Het terug samenvoegen van onze groep ging ook gepaard met… jawel… dé eerste Canadese regen! Al werd dit vlug vergeten bij een maaltijd in hét ‘Hard rock Café’ van Ottawa! Hard stuff, dat kon je wel zeggen. Op aanraden van Stéphanie waagden, maar spreidden we vooral, onze mond over ‘The legendary 10 oz hamburger’. Voortgaand de moeilijkheden die hiermee gepaard gingen maakt niemand ons nog wijs dat wij een grote mond hebben!
Verwachtingsvol voor een licht en geluidsshow versie 2 hadden we ons later die avond geïnstalleerd op de Parliament Hill. De eerste klanken waren echter teleurstellen: Le show est annulé. Tjah… regen hé. (En laat dit nu net rijmen !)Drogen deden we in onze gezellige hostel! Zowaar een vakantiehuisje! Mét Paul uit Belgium & Ireland. Een Ierse man die in Brussel werkt voor de Europese commissie maar nu even in Canada was voor het huwelijk van een vriend. Een vreemd verhaal… Maar dé zoetste inval vanavond was ontegensprekelijk onze Koreaanse vriendin. Ze haalt alle records met haar 1u lang douchen. Grrr! Slaapwel!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten