maandag 21 september 2009

15 September 2009 - No, ney, never! (~The Wild rover)

Eenmaal in het ritme… vanmorgen ook vroeg opstaan. Langs de dagelijkse overdekte ochtendmarkt gepasseerd voor een heerlijke lunch en… Obama-koekjes! Uiterlijke beschrijving: Een Maple-vormig zandkoekje met rozig glazuur en daarop ‘Canada’ geschreven. Naamgeving: President Obama kwam hier één van zijn eerste buitenlandse bezoeken afleggen sinds zijn ambt. Bevinding: heerlijk!
Daarna hup… ons classy doos op wielen op. Blijkbaar kruipt de vermoeidheid in onze kleren, want het hobbelen van de trein deed ons allen even reizen naar dromenland. Het was de conducteuse die ons iets geïrriteerd wekte met de woorden ‘Time to wake up ladies!’.
Ondertussen zijn we ook niet meer nederig over het inschakelen van een ‘cab’ (=taxi). Het openbaar vervoer hier in Canada is best prijzig. Dat maakt het delen van de taxiprijs door 5 goedkoper!En het kon eigenlijk ook niet stuk daarna… wat volgde was een cruise naar de 1000 islands om 12u30. In afwachting konden we de sfeer in het universiteits- en havenstadje Kingston even opsnuiven. Wat Nele dan weer bijzonder blij maakte, omwille dat haar VISA-kaart terug haar vriendschap wou aanvaarden. Dank ook aan de mama!
De Island Queen nam ons mee naar ‘the heart of the islands’. Een toer met live entertainment. Vooral Stephanie wist de man met banjo ten zeerste te appreciëren. Op de melodie van de Wild Rover weerklonk haar geklap. Of was het nu boegeroep?!!De thousand islands worden gevormd door een wirwar van kleine eilandjes tussen Kingston en Brockville aan de St. Lawrence River. Aan het getal 1000 moet trouwens niet teveel waarde gehecht worden, want eigenlijk telt dit gebied meer dan 1700 eilanden. De meeste eilanden zijn privé-eigendom met luxe cottages (= paleizen) erop, behalve de ca 25 eilanden die onderdeel uitmaken van het St. Lawrence National Park.
Een stevige winddichte jas was dus wel gewenst om te kunnen genieten van de prachtige omgeving. Desondanks dat ons bescheiden cruiseschip prachtig weet te manoeuvreren tussen de eilandjes, en ijsbergen ’s winters links naast zich laat liggen (Over de hele tocht van het schip ligt een buis onder water die luchtbelletjes produceert ter voorkoming van de vorming van ijsbergen.) bracht dit belevenis de Kate Winslet in Nelly naar boven. Nu de Leonardo nog zoeken…
Het avondmaal namen we deze avond in de old brewery van Kingston. Veel bierplaatjes en bierbuiken in het rond, weinig op onze tafel.
En daarna… waar we aanvankelijk mee gestart waren: taxi en hup de trein naar Toronto op!Inneke wil haar naamsvermelding vandaag trouwens volledig opdragen aan ‘Dien’. Met dank voor de waardevolle tips ivm de thousand Islands. Dankje Dien!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten