dinsdag 29 september 2009

Weekend 1: 26 en 27 september 2009 - Cityparade!

ZATERDAG: Niagara's Winefestival, part 2!
Voor de beste plaatsen dien je al om 8u paraat te zijn. Zo ook Sheila en haar man met 8 kampeerstoeltjes in een St. Catharinese straat.
De toeristen dienden pas om 10u op post te zijn voor dé parade.
Vandaag trok namelijk door de straten van St. Catharines de grootste parade van Canada, naar aanleiding van het Winefestival.
Aanvangen deden we natuurlijk bij een kopje thee (deze keer niet van Tim Hortons).
Vanaf 11u verschenen toen in het straatbeeld een realistische voorstelling van wat Niagara te bieden heeft. Groepen cheerleaders met pompons, junkbands (ja, muziek maken op wegwerpinstrumenten kan ook in fast-food-meeneem-zakjes land Noord-Amerika), de plaatselijke politie op discolichtjes moto's, de plaatselijke padvinders, lawaaierige troepen van Brock University. Net op tijd konden we trouwens onze benen intrekken bij het voorbijscheren van botsautootjes... Creativiteit staat hoog hier. In BMW's, mini's en Chryslers kwamen achtereenvolgens de druivenkoning, druivenprinses en druivenkoningin. Gevolgd door de poolse deligatie koningingen, de oekraïnse,... Nog maar eens een bewijs van erg multicultureel Canada vol generatie immigranten.
Bij het leeglopen van de straten na de parade schoven wij aan bij 'Chocolates etc'. Voor onze hongere magen werd onze belgische trots gepresenteerd: pralines en choco-taartjes. Een tractatie van de vriendelijke poolse eigenaar die trots bereidingen maakt met Belgische chocolade: Callebout.
Stefanie haalde trouwens voet bij stuk toen ze haar gedachten over de film 'Chocolat' luidop uitsprak tegen de chef. Inderdaad, waar Stefanie haar gedachten naar toe schoven vond de chef zijn inspiratie voor dit vertrouwd patisserietje.
Daarna werd het feestgebeuren verlegd naar 'vertrouwde kring'. Huize Sheila werd overwelmd door het jonge volk. Jong, maar hulpvaardig. Allen samen gingen we in de kleine keuken aan de slag. Maïs breken, aardappelslaatjes kruiden, wijn proeven (uit onze "Niagara Winefestival"-glazen van vorige week natuurlijk!), uien pellen (zonder wenen!),...
In Canada staat de man trouwens duidelijk aan de BBQ. Wanneer Sheila's partner dan ook de stad uit moest voor zijn werk, had er zich een probleem gerezen. Oplossing nabij: Tiffany haalt er die van haar bij.
Even later kwam ook Sofia van Brock International en haar partner ons vervoegen. Een man meer die direct doorgezonden werd naar de BBQ. En een jongedame waarvan we het steeds opnieuw verbazende, spontane gezelschap van harte wisten te appreciëren.
Bij de geur van gare hamburgers en het geblaf van 2 spelende honden (Yankee en de hond van Sheila) schoven we aan aan de tuintafel. Heerlijk!
Héél veel eten over...? Geen probleem! Alles werd netjes in zakjes gestoken en mét koelbox trokken we terug naar onze 'thuishaven'.
In de late namiddag op hotel zou zowat alles in ons hoofd opgekomen kunnen zijn, behalve 'hongergevoel'. Avondeten wisselden we in voor een stevige work-out sessie in de fitnesszaal van het hotel. Inneke beloofd afgetraind terug te komen...

ZONDAG: The Day After...
's Morgens word ik wakker met een houten kop... Hetzij met een volle buik en veel energie gingen we de uitdagingen met het thuisfront aan. We hopen dat ze er hier ooit aan wennen, maar op zondag nemen wij hier het hele hotel in. 2 Laptops in de hotelkamer, 2 op de gang, 1 iemand beneden, Leen op haar kamer,... Het hotelpersoneel bewondert ons alvast en haalt er maar al te graag een extra werktafel op verzoek bij.
Het hoeft geen moeilijke denkoefening te zijn wat 'savonds op de menu stond... BBQ deel 2. En ondertussen is nog niet alles op...

Geen opmerkingen:

Een reactie posten